Ben je niet tevreden over de kleding die je bij een online kledinghandelaar of bij een vvv bonwinkel hebt aangekocht? Dan kun je het product, binnen de bedenktijd, retourneren. Is het product stuk of incompleet? Dan is sprake van een ondeugdelijk product. Neem dan eerst contact op met de webwinkel.
Je product is niet stuk maar je wilt het toch terugsturen?
Als je iets hebt besteld bij een online kledingwinkel, heb je vanaf de dag van ontvangst 14 dagen bedenktijd. Binnen die tijd kun je, zonder opgave van redenen, afzien van je koop.
Wil je een product terugsturen? Maak dan gebruik van het modelformulier herroeping. De verkoper is verplicht om dit formulier op zijn website te plaatsen. Maar je kunt ook zelf een brief of e-mail schrijven, waarin je aangeeft van de koop af te zien. Na het versturen heb je nog 14 dagen de tijd om het product terug te sturen. De meeste online kledinghandelaars hebben ook een “frequently asked questions” (faq) pagina op hun website met info over retourneren.
Binnen 14 dagen nadat je de verkoper hebt laten weten dat je van de koop afziet, moet hij je het aankoopbedrag terugbetalen. Hij mag daarmee wachten totdat hij het product daadwerkelijk terug heeft of je bewijs hebt geleverd dat je het product hebt teruggestuurd.
De verkoper mag de kosten van retourzending in rekening brengen. Hij moet je daarover wel vooraf informeren, anders hoef je deze kosten niet te betalen. Bewaar altijd een kopie van de brief (met het verzendbewijs) of de e-mail die je hebt verstuurd als bewijs. Bewaar daarnaast ook altijd het bewijs van retourzending van het product.
Gratis retour?
De meeste online kledinghandelaars bieden gratis retourzending aan. Je geeft in de app of op de website aan welke kledingstukken je wil terugsturen. Hierna steek je de ongewenste stukken in de doos en plakt het meegeleverde zendticket op de doos.
Online kledinghandelaars hanteren tegenwoordig een strenger retourbeleid om fraude te voorkomen. Nu nog steeds gebeurd het vaak dat mensen kleding terugsturen nadat ze het éénmalig hebben gedragen voor een feest of gelegenheid. Daarom storten de meeste online kledinghandelaars enkel je geld terug als het etiket nog aan de kleding hangt en wanneer het niet vuil of beschadigd is.
Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je bij het passen de kledij per ongeluk vuil maakt. Wat doe je dan? Bij de meeste online kledinghandelaars mag je de kledij niet wassen of strijken. Een goede oplossing voor dit probleem is de kleding proper stomen met een stoomgenerator. Je beschadigt het kledingstuk er niet mee en je kan vlekken verwijderen zonder het ‘echt’ te wassen. Ben je overtuigd van de meerwaarde die een stoomgenerator kan toevoegen aan je poetsmateriaal? Check online zeker een vergelijking van de beste stoomgeneratoren en maak je keuze.